Dan 26 in 27: Piha Beach, piha

Ker sva se tako pridno zadnji mesec prestavljala iz enega kraja na drugega, sva si lahko zdaj za konec privoščila še dva dneva na prelepi plaži Piha le nekaj kilometrov od Aucklanda.

Iz Tinopaia sva se okoli 9. ure odpravila na dolgo vožnjo do Piha Beach, pot najo je peljala ponovno skozi manjša in večja mesta, predvsem pa mimo polj in skozi novozelandsko džunglo.

Temna plaža leži sanjsko med visokimi hribi, na pobočjih katerih stojijo lepe hiše, med njimi pa se razteza tipični novozelandski gozd, mešanica iglavcev, listovcev in praprotov.

Popoldan sva preživela sprahajajoča se po plaži, proti večeru sva pa še malo poiskušala igranje tenisa.

Ponoči je na Piha Beachu kar močno pihalo in tudi jutro nikakor ni bilo prijazno. Pri zajtrku nama je dobesedno odpihalo namaz in tudi kozarčkov s kakavom sva se močno držala.

Opoldne se je nato zjasnilo in tudi veter je nekoliko popustil, zato sva se odpravila na sprehod po plaži in malo namakala noge v hladnem morju.

Za malico sva si kar privoščila: Fish’n’Chips in Hawaian Burger. Ob pogledu na morje sva pomalicala in se potem odpravila v kamp, kjer naju je že čakalo suho perilo.

Proti večeru sva si skuhala še makarone in sončni zahod uživala na plaži. Uspela dva dneva na prelepem Piha Beach.