Dan 24: Tane Mahuta, prvi poskus

IMG_3859

Kar težko sva se naslednji dan ločila od 90 miljske plaže in se odpravila naprej proti jugu.

Prva postojanka so bili tokrat Wairere Boulders, bolj nepoznani gromozanski kamni v bližini Hokianga Harbourja. Prijazna Švicarka, ki bi jo najlažji opisala kot posrečeno mešanico med Heidi in Pokahontas, nama je na začetku pohoda raszložila pot. Sama je prišla pred leti v ta kraj in skupaj z možem položila pot, ki danes vodi skozi gozd z enkratnimi skalami. Preko malih mostov, skozi ozke špranje med skalami in po gozdu sva se nato odpravila na ogled. Skale so res zelo impozantne in gozd prav skrivnosten.

Nato sva se odpravila do Rawene, kjer sva pomalicala in tankala, in se naprej odpravila proti Hokianga Harbourju. Žal se je nato ulilo in nisva uspela poslikati kraja, kjer naj bi pred davnim časom prispel prvi Maor Kupe s svojim kanujem.

Naprej naju je pot vodila v Waipoua Forest, kjer je na ogled najstarejše in najvišje Kauri drevo Tane Mahuta. Še vedno je kapljalo, oblaki pa so postajali vedno bolj temni, zaradi česar sva se odločila poiskati kamp. Prvi v katerega sva prišla je deloval na osnovi samoregistracije in izgledal zelo zapuščen. Zaradi dežja pa sva se želela raje nastaniti v cabin, ki bi nama nudila več zaščite. Tudi bližnji Visitor Center je bil zaprt, zato sva se vrnila v Oponini, kjer sva hitro našla kamp, ki je bil dobro vzdržan. Izčrpana sva se vrgla na posteljo in večer zaključila z branjem.

IMG_3867

wpid-wp-1395605766539.jpeg